1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

"Menő - Menzák" - „Salátabár” dekorációjának megtervezése

Mosolygós egészség – egészséges étkezést népszerűsítő programok a Deákban
EFOP-1.8.5-17-2017-00035

 

Képzőművészeti szakkör 1.

2018.02.15.  „Salátabár” dekorációjának megtervezése

Szakköri programsorozatunk első eseménye a leendősalátabár dekorációjának megtervezése, kiemelt figyelemmel az iskola aulájából nyíló ajtók felületére. A designhoz ötleteket, terveket a tanulóinknak szóló pályázat kiírásával reméltünk. A pályázatban kiírásra került a salátabár fantázia névvel való gazdagítása is.

A diákjainkat elsősorban a dekoratív felület tervezése mozgatta meg. A művészeti tagozaton tanuló diákok nagyszámban vettek részt a munkában. Elsősorban tárgy nélküli, színes felületekben gondolkodtak, de számos konkrét ábrázolás is megjelent a terveken.  A növényi ábrázolás, utalva a salátabár funkciójára, kedvelt téma volt.

A pályázatra 42 munka készült, a kiírásnak megfelelt valamennyi. Az alkotásokból az iskola aulájában kiállítás nyílt, ahol az iskola diákjai is szavaztak a nekik legjobban tetsző művekre. A pályázat eredménye az általuk leadott szavazatokból és az iskola tanárainak szavazataiból született meg. A kiváló alkotásokból, a szavazatok alapján, négy mű kerül megvalósításra. A győzteseket (Éles Norbert, Ezenwa Jennifer, Szabó Alexa, Kutasi Erzsébet) rajzeszközökkel (ecsetkészlet, akvarell papír) jutalmaztuk meg.

Pályázati felhívás

A Menő menzák pályázat keretében iskolánkban sor kerül egy salátabár kialakítására. A „bár” azoknak az eseményeknek, programoknak biztosít helyszínt, amelyek az egészséges életmód kialakításában fenntartásában nyújtanak segítséget. A helyiség kialakításában, elnevezésében kérjük a DIÁKSÁG segítségét.

A pályázat 2 műfajban kerül kiírásra:

-          A salátabár elnevezése egy fantázianévvel, amely utal a helyiség, izgalmas találkozási pont szerepkörére.

-          A salátabár ajtajának olyan képi, dekoratív tervének elkészítése, amely kifejezi az itt tanuló diákság életszemléletét.

Téma: kötetlen (a tárgyi világot nélkülöző megjelenítéstől a tárgyi világ valóságáig)

Méret: 2m*1,15 m. (A terv arányosan kicsinyített változatban készüljön el, A2-es méretben!)

Ajánlás: A salátabár a régi ruhatár helyén kerül kialakításra az aula oszlopsora mögött. A tervezéskor az állandó (homály, félsötét) fényviszonyokat kérjük, vegyétek figyelembe!

A pályázat kiírója a színes terveket részesíti előnyben.

A pályázat beadási határideje: 2018.02.15.

A pályázat beadása: elektronikusan/ tárgyiasult formában, Keczerné Nyitrai Zsuzsanna tanárnőnél (igazgatóhelyettesi iroda/ This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 

A pályamunkák elbírálásában a tanulói véleményekre is számítunk. A pályamunkák felkerülnek az iskolai honlapra, ahol szavazni lehet az általatok legjobbnak ítélt pályamunkákra. A pályázat elbírálásában – a tanulói vélemények figyelembevételével – szakmai zsűri dönt.

A pályázat győztese tárgyi jutalomban részesül.