1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

"Menő - Menzák" - Edd magad okossá és széppé

Mosolygós egészség – egészséges étkezést népszerűsítő programok a Deákban
EFOP-1.8.5-17-2017-00035

 

EDD MAGAD OKOSSÁ ÉS SZÉPPÉ

címmel tartott előadást iskolánkban Antal Emese, dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője 2018. április 26-án.

Antal Emese publikációival rendszeresen találkozhatunk mind a szakmai mind a laikus médiában. Tavaly jelent meg nagy sikerű könyve, a Gyermek az asztalnál, amely a 3-15 éves gyermekek táplálkozásával foglalkozik. Gyakran szerepel ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorban, valamint nyomtatott sajtóban. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója. Számos itthon és külföldön végzett kutatásban vett részt. Nagy esemény volt, hogy munkája mellett elfogadta meghívásunkat a Menő menzák pályázat előadássorozatában.

Az előadáson az iskola tanulóin kívül meghívott vendégek, szülők és védőnők is részt vettek.

Az étkezéssel kapcsolatos alapkérdések áttekintése után, Antal Emese interaktív módon összeállított a tanulókkal egy tökéletes étrendet, amely kiindulásként szolgálhat a mindennapok étkezésének összeállításánál.

Az előadás érintette a mozgás fontosságának kérdését és a tanulás folyamatát elősegítő ételeket is. Az előadás végén olyan internetes elérhetőségeket ajánlott, ahol könnyed módon lehet az egészséges életmód témakörében tanulni, fejlődni, mint például az Okos Doboz alkalmazás.