1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

Határtalanul

Erdély

2018. május 1 – 5. között az Ózdi SZC Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziuma (Kazincbarcika) a Határtalanul! pályázat keretében Erdélybe (Partium) utazott. A program keretében megszálltunk Nagyszalontán, 2 napot töltöttünk a Böjte Alapítvány fenntartásában működő gyermekotthonban, sokat beszélgettünk az ott lakó gyerekekkel. Ellátogattunk az Arany János Elméleti Líceumba, ahol a Toldi és Toldi estéje című alkotásokhoz készítettünk rajzos illusztrációkat, nagyszalontai diákokkal. Leróttuk tiszteletünket a Csonkatorony tövében, koszorút helyeztünk Arany emléktáblájára. A továbbiakban útba ejtettük Nagyváradot, Nagybányát, ahol jeles képzőművészek alkotásait csodálhattuk meg a Szépművészeti Múzeumban.

Utunk végső állomása Koltó volt, a Teleki kastély kertjében a tisztelgés jeleként hangosan szavaltuk el Petőfi Sándor Szeptember végén című versét, majd koszorút helyeztünk el a Költő és Hitvese szobránál.

Magyarország

Az Arany János Elméleti Líceum diákjai is ellátogattak Magyarországra 2018. május 11 – 15. között. Az első napot Debrecen városában töltötték, majd az este kazincbarcikai „Szobortúrával” zárult. Másnap elkészítettük a „közös produktumot”,  kiállítást rendeztünk be a közös illusztrációkból, illetve egy „időkerékre” fotókat helyeztünk, melyek az együtt eltöltött pillanatokat örökítették meg. A vendég gyerekeket elkísértük az edelényi L’ Huillier Coburg kastélyba, a tájházba és a földvárhoz. Ellátogattak kíséretünkben Tardonára és Egerbe, ahol pedagógusaink idegenvezetésével tartalmas napot töltöttek. A közös program zárása egy fergeteges táncház volt. Az utolsó napon a nagyszalontai diákok – hazafelé tartván – útba ejtették a Hortobágyot, annak látványát csodálták meg.