1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

„Menő Menzák” - Magvakról a Deákban – szemléletformáló előadás és kóstoló

Mosolygós egészség – egészséges étkezést népszerűsítő programok a Deákban
EFOP-1.8.5-17-2017-00035

 

A Menő menzák egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő pályázat keretén belül 2018. szeptember 19-én A magvak jótékony hatásai címmel bemutatót és kóstolót tartottunk az iskola diákjai számára.

Tízféle olajos magot mutattunk be a tanulóknak, a diótól kezdve a mandulán keresztül az egészen különleges ízű kesudióig. Ismertettük az ismert és kevésbé ismert magok jótékony hatásait a szervezetünkre. Kiemelve, hogy a magvak amellett hogy rendkívül egészségesek, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, és rendkívül finomak is. Olyan ,,szuperélelmiszerek”, amelyeket nyugodt szívvel beilleszthetünk az étrendünkbe, és akár naponta fogyaszthatjuk őket nassolnivalónak, felváltva ezzel a sok egészségtelen cukros, vagy sós rágcsálnivalókat.

A programnak nagy sikere volt, mert a diákok szívesen csemegéztek az ízletes magokból és érdeklődéssel hallgatták, hogy szervezetünkre, immunrendszerünkre, hangulatunkra milyen jótékony hatással vannak ezek a csonthéjasok. A bemutató alkalmával ötleteket is kaphattak, hogyan csempézhetik be a mindennapi táplálkozásukba ezeket a magféléket.

Ivánné Tordai Melinda

programfelelős