1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

Szakmák éjszakája 2019

2019.04.12., 18:00 – 22:00

2019.04.12-én ismét csatlakozik az iskolánk a szakmákat népszerűsítő intézmények közé.

Az ide érkezők lehetőséget kapnak, hogy megismerkedjenek 1-1 nálunk oktatott szakmával. Programjaink előzetes regisztrációt nem igényelnek!

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Időpont

Program rövid megnevezése:

Program
rövid leírása:

Program
 típusa:

Mely ágazathoz kapcsolódik a program?

18:00

Találd meg nálunk - a Deákban - a Neked való jó szakmát!

Ismered a nálunk oktatott szakmákat? Az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolájában és Művészeti Szakgimnáziumában oktatott szakmákkal hol tudsz elhelyezkedni? Szakmakínálatunk rövid bemutatása.

bemutató

 

18:30

A Deák Pom-pom-os művészeinek vidám, táncos show műsora

A Deák iskola művészetis lányainak fergeteges, táncos show műsora. Nem csak az ecsetvonásokban vagyunk tehetségesek, de a táncban is! Gyere, szurkolj velünk együtt a „Deák Diák Pom-Pom csapatnak”, az ügyes táncoslábú lányainknak!

bemutató

képző- és iparművészet

18:30

Nem csak designe, de jó az egészségnek is! A szobaszökőkút szerepe a mindennapokban.

Készítsünk együtt egy trükkös szobaszökőkutat! Nem csak szép, de egészséges is! Mire képes az épületgépész technikus? Néhány apró összetevő és szobaszökőkutat építünk. A saját szobádban Te is felfrissítheted a levegőt!

szakmakipróbáló

épületgépészet

18:30

"Építs és alkoss" velünk a Deákban! Gyere és próbáld ki az építős eszközöket!

Tudod, hogy milyen anyagokból lehet házat építeni? Ismerkedj meg érdekes építőanyagokkal! Csak a kreativitásod szab határt a szobád díszítésében! Próbálj ki korszerű építési és díszítési technológiákat!

szakmakipróbáló

építőipar

18:30

„Szakmák harca” Melyik szakma az „erősebb’”? Te melyiknek szurkolsz?

Ismered az építős szakmákat? Tudod, hogy mit csinál a szárazépítő? A szobafestő csak fest? A kőműves csak házat épít? Milyen munkaeszközöket használnak? Téged is érhet meglepetés! Fejtsd meg velünk a szakmák titkát!

szakmakipróbáló

építőipar

19:00

"Titkosírás – Kódfejtés" Legyél Te is kódfejtő! Fejtsd meg az irodai titkár üzenetét!

Gyorsírás titkosan és gyorsan! Tudsz olyan ügyes lenni mint a legjobb mesterdetektív, például: Sherlock Holmes, vagy a barátja dr. Wattson? A gyorsírási jelek segítségével néhány, a tantárgyhoz illő kijelentés megfejtésével gazdagodhatsz.

interaktív

ügyvitel

19:00

„Lépések az irodai életben” – Játssz velünk, hogy megismerd az irodai titkár feladatait!

Tudod, hogy miért érdekes az irodai titkár munkája? Izgalmas feladatokban bővelkedő társasjáték során ismerkedhetsz meg az irodai titkár szakma szépségeivel. Dobj, lépj, gondolkodj és legyél TE a titkárok titkára!

interaktív

ügyvitel

19:30

Keresd meg a kiutat a csővezetékek bonyolult labirintusában!

A jó épületgépész technikus nem csak megtervezi, de kivitelezi a csőhálózatokat. Megtalálod az általuk épített labirintusból a kivezető utat? Ha elég ügyes leszel, apró meglepetést kaphatsz! Gyere, keresd meg a legjobb utat, a legjobb szakmáink világában!

interaktív

épületgépészet

19:30

Tésztából is születhet érdekes, nonfiguratív, vagy figuratív művészeti alkotás!

Szerinted még mire tudjuk használni a bolti tésztát? A művészetet nálunk nem csak a rajzolás, mintázás jelenti, hanem kipróbálhatod a kreativitásodat sokféle érdekes, hétköznapi anyag és eszköz felhasználásával.

interaktív

képző- és iparművészet

19:30

 Jártas vagy az irodák világában? - Puzzle összeállítása

Szemfüles vagy? Kreatív? Jó térérzékelésed? Szereted apró részletekből összerakni az egészet? Játékos puzzle vetélkedőre hívunk és várunk minden érdeklődőt! Megismerheted az irodai titkár munkaeszközeit!

interaktív

ügyvitel

20:00

Van elég bátorságod, hogy megismerd a rézcső forrasztásának titkait?

Tudod, hogy mit csinál az épület- és szerkezetlakatos, a hegesztő, a központifűtés és gázhálózatrendszer szerelő? Kipróbálod, hogy van-e tehetséged a rézcső forrasztás feladatához? Gyere, legyél bátor gépész jelölt!

szakmakipróbáló

épületgépészet

20:00

„Csavaros ötletek a Deákban” „Mire jók a csavarok?”

A metrikus csavar is csavar. Az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziuma logójának, csavarokkal történő építőművészeti remeke, amit Te is segíthetsz elkészíteni többedmagaddal. „Gyere, csavarozz velünk!”

interaktív

építőipar

20:00

„Törj a magasba” – Az igazi torony építési technikája

Te láttál már igazán magas tornyot, mint például egy felhőkarcoló? Tudod, hogy miért nem dőlnek el? Gyere el hozzánk az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumába és próbáld ki a toronyépítés trükkjeit!

interaktív

építőipar

20:00

„Sakk-matt!” – Tréfás kérdezz-felelek játék az építős szakmákból

Mi mindent tudtál meg – nálunk a Deákban – az építőipari szakmákról? Egy vicces, tréfás „kérdezz-felelek” játékra várunk, ahol a jó válaszaidért apró meglepetéssel kedveskedünk minden ügyes érdeklődőnek!

interaktív

építőipar

20:00

„Varázslatos kártyatrükkök” – „Bűvészek és mutatványaik a suliban”

Gyere, lásd a saját szemeiddel és csodálkozz, hogy még mi mindenben tehetségesek a Deákban tanuló diákjaink! A jó kézügyesség fontos a szakmáinkban. Tanulóink érdekfeszítő, vicces kártyatrükk bemutatója.

interaktív

képző- és iparművészet

20:00

Quilling – Papírkép – Varázslatos papírból készült alkotások

A papír sokrétű felhasználási lehetősége.” „Mi mindenre jó a színes papír?” Készíts tanulóinkkal csodálatos papír képeket, egyszerű csíkocskákból. Csak a képzeleted szüli a határokat! Szabj, vágj, ragassz!

interaktív

képző- és iparművészet

20:30 – 22:00

„Újra Kiscsillagok a Deákban!” – Tehetségkutató versenyünk döntője

Iskolánk tanulói számára rendezett tehetségkutató verseny döntője. Megnézheted és meggyőződhetsz arról, hogy nem csak a nálunk oktatott szakmák elsajátítását tartjuk fontosnak, hanem a tehetségek felismerését, kibontakoztatását is!

bemutató