1_szakmaink_start.jpg2_acs.jpg3_csoszerelo.jpg4_epuletgepesz.jpg5_festo.jpg6_grafikus.jpg7_hegeszto.jpg8_irodaititkar.jpg91_központi.jpg92_szarazepito.jpg9_komuves.jpgkep-01.jpgkep-02.jpgmm_03.jpgszja-v3.jpg

„Menő Menzák” - A Gyógyteák helye az egészséges táplálkozásban

Mosolygós egészség – egészséges étkezést népszerűsítő programok a Deákban
EFOP-1.8.5-17-2017-00035

 

Program neve: Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórum 3. - A Gyógyteák helye az egészséges táplálkozásban

2019. 04. 15-én a fenti címmel tartottunk interaktív előadást és teakóstolást a Menő Menzák programsorozat keretein belül. A rendezvényen az osztályok három-négy fővel képviseltették magukat. Főleg azok a tanulók vettek részt a programon, akik szeretik a természetes megoldásokat és szívesen próbálnak ki új dolgokat és ízeket.

Az előadás során Kiss Valéria gyógymasszőr és fitoterapeuta, valamint Finta Krisztina természetgyógyászatban jártas szakemberek segítségével a tanulók megismerhették a legfontosabb gyógynövényeket, azok felhasználási területeit és jótékony hatásait. Informálódhattak az egyes betegségek megelőzését szolgáló gyógyteakeverékekről és elkészítésüknek szabályairól.

Az előadást kóstolás követte, ahol lehetőségünk volt többféle gyógytea megismerésére, pl. a meghűlésre jótékony hatásútól kezdve, a természetes édes ízt elővarázsoló stevián keresztül, a kissé fanyar hibiszkuszig.

A rendezvény végén személyes konzultációra is kaptunk lehetőséget.

A program sikeresen zárult, hiszen a tanulók képet kaptak arról, hogy a gyógyteák hatékonyan segíthetnek az egészséges életmód kialakításában. A fogyasztásuk az egészségmegőrzés egyik eszköze lehet.

 

Lehotai Erzsébet Anikó

programfelelős